Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε, όμως η περίοδος που ξεκινάει μπορεί να είναι από τις πιο δημιουργικές της χρονιάς εάν ενεργοποιηθούμε σε όσα γίνονται γύρω μας και μπούμε στη διαδικασία να αφουγκραστούμε τις ανάγκες μας, ψυχής και σώματος.

Να λοιπόν μερικές ιδέες για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η χρονιά που έρχεται και να αξιοποιηθούν δημιουργικά η ενέργεια και ο χρόνος μας!

  1. Ξεκινήστε ανακύκλωση. Αν κάνετε ήδη ανακύκλωση συσκευασιών, ανακαλύψτε τρόπους οικιακής κομποστοποίησης. Θα εκπλαγείτε με τον όγκο των απορριμάτων που δε χρειάζεται να πεταχτούν, αλλά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν!
  2. Χορέψτε, όπου και όποτε σας δίνεται η ευκαιρία. Κατά προτίμηση όσο πιο ανεξέλεγκτα επιτρέπουν οι περιστάσεις, και λίγο παραπάνω.
  3. Κόψτε το κάπνισμα. Όχι με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού τσιγάρου, αλλά με τη βοήθεια φίλων και δραστηριοτήτων που θα σας κάνουν να … ξεχάσετε ότι κάποτε καπνίζατε!
  4. Γνωρίστε και εμπλακείτε σε συλλογικότητες, οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και ομάδες που προσπαθούν να αλλάξουν τα πράγματα, είτε στη ζωή κάποιων ανθρώπων, είτε  στη ζωή μέσα στην πόλη.
  5. Αρχίστε ένα νέο χόμπυ. Δε χρειάζεται να σας κοστίσει μια περιουσία, μπορείτε να το κάνετε δωρεάν σε κάποιον κοινωνικό χώρο ή με κάποιον εναλλακτικό τρόπο, π.χ. στο δίκτυο ΚΟΙΝΟ με ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών.
  6. Δώστε χώρο και χρόνο στις σκέψεις σας.  Σκεφτείτε και αφουγκραστείτε αυτά που νιώθετε και αυτά που θα θέλατε να κάνετε, και στη συνέχεια μοιραστείτε τα, συζητώντας με φίλους ή γράφοντας γι’ αυτά.
  7. Κλείστε την τηλεόραση. Διαβάστε, γράψτε, βγάλτε φωτογραφίες, χορέψτε, κάντε ποδήλατο, μιλήστε με φίλους, κάντε έρωτα.
  8. Ξεκινήστε να γυμνάζεστε. Όσο σημαντικό είναι να νιώθουμε άνετα και να αγαπάμε το σώμα μας όπως είναι, άλλο τόσο είναι να το να το φροντίζουμε, να το βελτιώνουμε και να νοιαζόμαστε γι’ αυτό. Άλλωστε όσο περισσότερο αγαπάμε κάτι, τόσο περισσότερο θέλουμε να το φροντίζουμε.
  9. Γίνετε πιο ανοιχτοί και πιο ανεκτικοί σε ό,τι νέο ή διαφορετικό συναντάτε γύρω σας. Μόνο το νέο και το διαφορετικό μπορεί να μας εξελίξει πραγματικά.
  10. Ερωτευτείτε! Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η νέα φθινοπωρινή χρονιά και να είναι όσο πιο δημιουργική γίνεται. Είναι αυτό που σε χτυπάει εκεί που δεν το περιμένεις και κάνει το φθινόπωρο να μοιάζει με άνοιξη.
Photography by Caitlin Worthington



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου