Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013



Εσείς πιστεύετε στα θαύματα; Όχι σε κείνα τα μεγάλα, που πρέπει να προσευχηθείς για να γίνουν ή που γίνονται υπό προϋποθέσεις, αλλά στα άλλα, τα μικρά θαύματα.

Τα θαύματα που προέρχονται από τους γύρω σου εκεί που δεν το περιμένεις. Τις μέρες που νιώθεις ότι τίποτα δεν πάει καλά, η μια ατυχία διαδέχεται την άλλη, και χάνεις ελαφρώς την πίστη σου σε σένα και στους άλλους ανθρώπους.

Τότε, που έρχεται ένα αστείο μήνυμα από έναν φίλο, ένα ζεστό σχόλιο, ένα e-mail αναγνώρισης κάποιας δουλειάς που έχεις κάνει, μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με φίλους, μια γνωριμία με ανθρώπους που μοιράζεστε τα ίδια όνειρα, μια υπενθύμιση για όσα είσαι, και για όσα είναι οι άλλοι. Και για όσα μπορούν να γίνουν.

Τότε που ξαναθυμάσαι, μέσα σε μια στιγμή, ότι η ζωή είναι τόσο ωραία που και να θέλεις να μην την αγαπήσεις, δεν θα σε αφήσει για πολύ.

Αυτά είναι τα άλλα, τα μικρά θαύματα. Αυτά που κάνουν τη λύπη χαμόγελο και το χαμόγελο  τρανταχτό γέλιο. Τα θαύματα που προέρχονται από τους ανθρώπους γύρω σου και μοσχοβολούν αγάπη, ζεστασιά και αλληλεγγύη. Τα μικρά θαύματα της καθημερινότητας.

Illustration by Christina Tsevis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου