Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Διαβάζω κάτι φράσεις

Διαβάζω κάτι φράσεις από αυτές που κυκλοφορούν στο internet και λένε ότι το γυμνό κορμί σου πρέπει να ανήκει μόνο σε όσους ερωτεύονται τη γυμνή ψυχή σου… και άλλες που υπονοούν ότι δεν θα έπρεπε να σπαταλάμε το κορμί μας χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Διαφωνώ! Το κορμί μας ας το μοιραζόμαστε άφοβα και με πάθος (φυσικά με αλληλοσεβασμό, κοινή συγκατάθεση και την απαραίτητη προσοχή για την υγεία μας).

Τα αισθήματά μας είναι αυτά που δεν πρέπει να σπαταλάμε!

Διαβάζω και κάτι άλλες φράσεις από αυτές που λένε ότι η αληθινή αγάπη μόνο δίνει και ποτέ δεν παίρνει… αλλά πώς αλλιώς να υπάρξει αληθινή αγάπη αν όχι με ισοτιμία συναισθημάτων. Όχι μια ισοτιμία που παίρνεις τη μεζούρα και την μετράς για να δεις πόσα έδωσες και πόσα πήρες, ώστε να κόψεις και να ράψεις την αγάπη στα μέτρα μιας στυγνής ανταλλαγής, αλλά μια ισοτιμία γενναιόδωρη και μεγαλοπρεπή που σε μετατρέπει στον άνθρωπο που ονειρεύεσαι να γίνεις, στον άνθρωπο που θαυμάζεις, που σε κάνει να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου και μαζί και όλο τον κόσμο. Που σε κάνει να ξυπνάς το πρωί με ενέργεια που ούτε φανταζόσουν ότι θα μπορούσες να έχεις, που κάνει το μυαλό σου κοφτερό σαν ξυράφι, που σε κάνει να χαμογελάς όλη μέρα, που σε κάνει να είσαι ευγενικός με όλους τους ανθρώπους γύρω σου.

Ερωτευτείτε ανθρώπους που δίνουν αξία στα συναισθήματά σας και εμπιστεύονται τον άνθρωπο που μπορείτε να γίνετε, που σας ενθαρρύνουν να οδηγηθείτε προς τα εκεί, που δεν σας επιβάλουν τίποτα, που σας αφήνουν ελεύθερους. Ερωτευτείτε ανθρώπους που σας κάνουν να γελάτε σαν μικρά παιδιά. Ερωτευτείτε ανθρώπους με τους οποίους μπορείτε να αλληλοπειραχθείτε και να χασκογελάσετε με την ίδια άνεση που μπορείτε να συζητήσετε το πιο σοβαρό θέμα του κόσμου. Ερωτευτείτε ανθρώπους που σας κρατούν το χέρι. Ερωτευτείτε ανθρώπους που σας χαϊδεύουν για ώρες ολόκληρες. Ερωτευτείτε ανθρώπους που σας φιλούν. Σε συνηθισμένα και ασυνήθιστα μέρη της γης. Σε συνηθισμένα και ασυνήθιστα μέρη του σώματος. Ερωτευτείτε ανθρώπους που σας κάνουν μικρές εκπλήξεις. Καλύτερα όχι αγοραστές και σίγουρα όχι ακριβές, αλλά αυθόρμητες και από αυτές που θυμίζουν μόνο εκείνους. Ερωτευτείτε ανθρώπους με τους οποίους μπορείτε να σχολιάζετε ταινίες στο σινεμά και να γελάτε σιγανά. Ερωτευτείτε ανθρώπους που δεν θα σας κάνουν ποτέ παρατήρηση ότι πρέπει να μείνετε ήσυχοι, αλλά θαυμάζουν την ομιλητικότητά σας και την ικανότητά σας για φασαρία. Ερωτευτείτε ανθρώπους που σας θαυμάζουν και σας θεωρούν όμορφους ό,τι ρούχα και να φορέσετε ή να μη φορέσετε. Ερωτευτείτε ανθρώπους που σας κάνουν μικρά, γλυκά κοπλιμέντα αντί να σας υπόσχονται μεγάλα λόγια παντοτινής αγάπης.


Ερωτευτείτε ανθρώπους ευαίσθητους, άντρες που κλαίνε, γυναίκες που λένε τρυφερά λόγια, ανθρώπους που γράφουν, διαβάζουν, ζωγραφίζουν, φωτογραφίζουν, ανθρώπους που βλέπουν τον κόσμο με τα δικά τους μάτια, αλλά τρέφουν σεβασμό για τη ματιά όλων των υπολοίπων.  Aνθρώπους ευγενικούς, που δε χρησιμοποιούν φράσεις γεμάτες στόμφο, αλλά λέξεις που ακτινοβολούν σεβασμό, ομορφιά και ευγένεια. Ανθρώπους που στο στόμα τους οι λέξεις, οι φράσεις, ακόμα και τα σημεία στίξης αποχτούν αυθεντικότητα και σημασία και εξυψώνονται για να φτάσουν τις δικές σας λέξεις, φράσεις και σημεία στίξης. Ανθρώπους που σας εμπνέουν να δημιουργήσετε. Οποιαδήποτε μορφή και να παίρνει αυτή η δημιουργία. Ανθρώπους που η δημιουργία σας είναι όχι μόνο ασφαλής μαζί τους αλλά αποχτάει μεγαλοπρέπεια και πολλαπλασιάζεται. Που γίνεται ασυγκράτητη. 

Ερωτευτείτε αυτούς τους ανθρώπους. Και αυτούς, ερωτευτείτε τους ασυγκράτητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου